Dit zijn de beste fotografie apps voor je smartphone
15 augustus 2018 
in Blog

Dit zijn de beste fotografie apps voor je smartphone

Grote kans dat jij je smartphone veel gebruikt om foto’s te maken. Het is super dat je telkens als je iets tofs ziet dit vast kunt leggen. De foto’s zijn vast al erg mooi van zichzelf, maar hoe kun je ze nog mooier maken? Er bestaan erg veel apps om het beste uit je foto’s te halen. Hieronder noemen we de beste fotografie apps van dit moment om je op weg te helpen.

Snapseed

De Snapseed app is heel overzichtelijk. Geef een leuk effect aan je foto’s met looks. Of pas de foto’s aan met tools. Zoals bijsnijden, draaien, anders belichten en teksten toevoegen. Vaak heb je onder elke tool ook weer ‘subtools’, waar je nog meer kunt aanpassen. Ook maak je makkelijk de bewerking minder heftig.
Beoordeling Appstore: 3,3 van 5. Beschikbaar voor zowel Android als Apple. 

Lees ook: Mooi fotograferen met je mobiel, wij geven tips!

VSCO

Dit is misschien wel één van de meest bekende fotografie-apps voor je smartphone. Hij wordt veel gebruikt door Instagram-gebruikers, bloggers, maar ook designers gebruiken de app. Waarom deze app zo populair is? Dit komt vooral doordat het een breed aanbod aan filters heeft. Maar ook omdat je simpel foto’s in verschillende formaten kunt opslaan. VSCO  heeft een eigen socialmediakanaal waar je foto’s van anderen kunt zien en zelf foto’s kunt delen. Nadeel is dat je geen foto’s van anderen kunt liken of delen.
Beoordeling Appstore: 4,2 van 5. Voor Android en Apple.

Adobe photoshop express: editor

Deze app is leuk omdat je naast het bewerken van foto’s, ook makkelijk collages maakt. Als je dit graag mooi gedaan wil hebben, download dan de editor van Adobe Photoshop. Naast de collages zijn er verder de opties die je van een fotografie-app gewend bent. Zoals foto’s draaien, spiegelen, bijsnijden, etc. Ook verwijder je snel vlekken of oneffenheden en heb je effecten die je kunt gebruiken voor je foto’s. Vanuit de app deel je met één druk op de knop je foto’s op social media. Want ons betreft is dit een van de beste fotografie apps van dit moment!
Beoordeling Appstore: 4,6 van 5. Beschikbaar voor Apple en Android.

Hipstamatic

Stel, je vindt de foto’s van ‘vroeger’ eigenlijk het allermooist. Dan heb je deze app nog. Met deze app ga je terug in de tijd en maak je foto’s met een vintage look. Als je een foto maakt heb je het idee weer met een analoge camera te werken. Stel zelf scherp en kies voor de goede belichting en sluitertijd. Nadeel is wel dat je Hipstamatic moet kopen, maar dan heb je wel weer wat anders.
Beoordeling Appstore: 4,6 van 5. Beschikbaar voor Apple en Android.

Heb jij je foto’s precies zoals je ze wilt hebben? Bekijk dan onze opties om de foto’s af te laten drukken. Bijvoorbeeld in een fotoboek. Of hang ze aan de muur, afgedrukt op canvas, plexiglas of hout.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen