Creatieve wanddecoratie: 5 manieren om je foto's op te hangen
17 augustus 2018 
in Blog

Creatieve wanddecoratie: 5 manieren om je foto's op te hangen

Een mooie foto laten afdrukken op een fraaie wanddecoratie is natuurlijk al een eyecatcher op zich. Maar je kunt natuurlijk nog een stapje verder gaan. Hoe en waar je de foto ophangt is namelijk ook zeker van belang. Wil jij even wat anders dan een foto boven de bank op te hangen? Creatieve wanddecoratie kun je eenvoudig zelf maken! Bekijk dan hieronder 5 creatieve manieren waarop je jouw wanddecoratie kunt ophangen. Misschien komen er wat tips voorbij waaraan jij nog niet had gedacht!

Plaats een plankje aan de muur

Hang een smal plankje op aan de muur en zet daar je wanddecoratie op. Gebruik verschillende groottes om het geheel een speels effect te geven. Gebruik foto´s in hetzelfde thema. Bijvoorbeeld foto´s van alleen maar planten of alleen zwart-wit foto´s. Ook leuk van deze manier van ophangen: je kunt foto´s blijven wisselen en vervangen.

Maak gebruik van hoeken

Hoeken? Ja, hoeken! Een huis zit er vol mee, maar zijn vaak leeg. Maak gebruik van deze hoeken en hang er mooi foto´s aan op. Dit zie je toch nog niet zo veel en is wel een hele leuke, andere manier om je foto´s te laten zien.

Lees ook: Welk fotoboek past het beste bij mijn vakantie?

  

Maak een fotocollage

Een leuk gezicht is ook om een aantal foto´s op één plek aan de wand te hangen. Dit heeft een gezellig effect en is een echte blikvanger. Maak gebruik van verschillende formaten en speel met de ruimte tussen de foto´s in. Hang ze bijvoorbeeld dicht tegen elkaar aan, of houd er juist afstand tussen. Beide ziet er weer heel anders uit.

Vertel een verhaal met foto´s

Maak een tijdlijn met je foto´s. Hang bijvoorbeeld foto´s van je kinderen door de jaren heen naast elkaar op. Of zet wat foto´s op een rij van reizen die je door de jaren heen hebt gemaakt. Een leuke plek om een tijdlijn op te hangen is de trapwand.

Gebruik een ophangrail voor je wanddecoratie

Hang je wanddecoratie aan een ophangrail vast door middel van een draad. Dit geeft het gevoel alsof je door een galerij loopt. Een chique uitstraling dus! Als je een foto´s naast elkaar wilt ophangen, houd er dan wel rekening mee dat ze op dezelfde hoogte hangen. En laat ze bij voorkeur op hetzelfde formaat afdrukken. Dit ziet er heel netjes uit.

Genoeg creatieve wanddecoratie inspiratie opgedaan? Ga dan snel aan de slag met het uitkiezen welke wanddecoratie je waar wilt gaan plaatsen.

 

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen