Hoe maak ik een leuke selfie?
28 maart 2018 
in Blog

Hoe maak ik een leuke selfie?

De vraag die al een tijdje door je hoofd spookt. Een leuke selfie maken lijkt een ver-van-je-bed-show. Maar niets is minder waar. Gelukkig. Volg onze 6 tips. Binnen no-time maak jij een leuke selfie. Met het grootste gemak. Echt! Let vooral op tip 3. Volgens ons onmisbaar om een leuke selfie te maken.

Tip 1: maak gebruik van daglicht

Misschien een tip die voor de hand ligt: maak een leuke selfie altijd in daglicht. Natuurlijk licht geeft het mooiste effect. Maar pas wel op met te veel zonlicht. Te veel licht kan harde schaduwen veroorzaken. En levert vaak niet de beste foto’s op. Een tip: ga met je rug naar de zon staan. Het geeft een waanzinnig effect wanneer er zonnestralen in de foto vallen.

Daglicht

Tip 2: heb geduld

Een leuke selfie maken gaat vaak niet zonder slag of stoot. Neem de tijd. Blijf geduldig. Probeer binnen 5 á 10 pogingen een leuke selfie te maken. Wil je weten hoe jouw gezicht het meest sprekend is? Neem dan vanuit verschillende hoeken foto’s. Het helpt je om een weloverwogen keuze te maken.

Tip 3: kies de juiste selfiestick

Een selfiestick is erg handig! Onmisbaar eigenlijk. Met de stick kun je op afstand foto’s maken. Houd deze met één hand vast. Zo heb je meer bewegingsvrijheid. Bovendien hoef je nooit meer rare capriolen uit te halen. Je armen zullen je dankbaar zijn, geloof ons. Je kunt kiezen uit twee soorten selfiesticks. Namelijk de bekabelde selfiestick of de draadloze bluetooth selfiestick.

De bekabelde selfiestick is geschikt voor elke smartphone. Met de knop op de handgreep bedien je de stick. Een nadeel is dat de kabel kwetsbaar is. Bij onzorgvuldig gebruik kan deze breken. Opletten dus. Het voordeel van de draadloze bluetooth selfiestick is dat je smartphone via bluetooth gekoppeld wordt. Dat betekent: een minder kwetsbare stick, omdat er geen kabel aan vast zit. Een nadeel is dat de stick met ingebouwde drukknop zo nu en dan moet worden opgeladen. Kies uiteindelijk een selfiestick die jij het prettigst bedienen vindt. Selfiesticks zijn er in verschillende maten. bol.com heeft een groot aanbod aan selfiesticks.

Selfiestick

Tip 4: neem een foto van bovenaf

De kans dat je een mooie selfie maakt, is groter wanneer je van bovenaf een foto maakt. Een tip: kijk omhoog naar de lens. Of kies een goede hoek. Kies bijvoorbeeld voor een frontaal aanzicht. En zorg dat je gezicht symmetrisch is. Of ga jij toch voor een zij aanblik? Speel dan vooral met mimiek.

Tip 5: achtergrond

Kies voor een achtergrond die rust uitstraalt. Een witte muur bijvoorbeeld. Vooral geen drukke kleuren door elkaar. Je wilt een foto die de aandacht naar je gezicht trekt. En daar wil je geen afbreuk. Toch liever een achtergrond in kleur? Kies dan een effen kleur en test een aantal keren. Laat je gezicht eruit springen. Wil je een filter toepassen? Lees hier welk filter populair is.

Achtergrond

Tip 6: experimenteer er op los

Last but not least: experimenteer, experimenteer, experimenteer. Zo kom jij erachter wat jouw beste aanzicht is. Moeite met het kiezen van een achtergrond? Test vooral verschillende opties. Bovendien is het erg bevredigend wanneer je uiteindelijk een leuke selfie hebt gemaakt.

En nu? Ga aan de slag. Experimenteer. Wij zijn overtuigd dat jij een leuke selfie gaat maken. Heb je deze in bezit? Dan wil je jouw selfie misschien wel op groot formaat. Voor je geliefde bijvoorbeeld. Je kunt je foto bijvoorbeeld afdrukken op canvas. Misschien heb je al je leuke selfies wel opgespaard. Nu denk je, wat moet ik in vredesnaam met al die foto’s. Hooooo, niet wissen. Misschien kun je er een kalender mee vullen. Leuk om als cadeau weg te geven!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen