Zo krijg je pas écht mooie foto’s van je kinderen
02 juni 2017 
in Blog

Zo krijg je pas écht mooie foto’s van je kinderen

Mooie foto’s van kinderen maken, het is nogal een uitdaging. Vieze snoetjes, gekke bekken, tranen en boze gezichten. Zo wil je dat het níet gaat. Als je foto’s probeert te maken van kinderen heb je dit vast allemaal al weleens voorbij zien komen. Bij Het Fotoalbum weten we hoe lastig het is om mooie foto’s van je kinderen te maken. Daarom hebben wij wat tips verzameld waarmee ook jouw kroost prachtig op de foto komt. Heb je gelijk weer prachtige foto’s voor in een fotoalbum. Lees hier hoe je kinderen goedop de foto zet!

Omgeving

Het maken van mooie foto’s van kinderen begint bij het kiezen van de omgeving. Zo kun je de kiekjes bijvoorbeeld schieten tegen een witte achtergrond, in de natuur of gewoon thuis in de woonkamer. De mogelijkheden hierbij zijn natuurlijk eindeloos! Wanneer je buiten foto’s maken let dan wel op het licht en de zon. Het vooraf bepalen van de omgeving zorgt ervoor dat jij als fotograaf de camera goed kan voorbereiden. Zorg dat je de juiste lenzen meeneemt en ervoor zorgt dat er genoeg licht op locatie aanwezig is. Daarnaast is het belangrijk om te bedenken dat de omgeving niet alleen voor jou als fotograaf belangrijk is, maar dat het kleine model zich er ook prettig moet voelen. Je zou ervoor kunnen kiezen om de locatie dus samen uit te kiezen, zo wordt het fotograferen een leuke ervaring!

Neem de tijd wanneer je werkt met kinderen

Kinderen zijn onvoorspelbaar, ongeduldig en beweeglijk. Het is dus belangrijk dat jullie de tijd nemen voor het maken van een mooie foto. Onze tip: trek er een dag voor uit en zorg dat jullie plezier maken! Dit kun je doen door samen te spelen, grapjes te maken en je kind niet te dwingen. Zorg ervoor dat je het kind positief stimuleert door het te te laten weten wanneer het goed gaat! Dit kun je bijvoorbeeld doen door wat lekkers mee te nemen. Lukt het niet en voelt je kind zich niet prettig? Neem even pauze en probeer het gewoon later nog een keer.

Lees ook: 8 bruidsfotografie tips

    

Hou het spontaan met kinderen

Het is belangrijk dat jij als fotograaf de foto’s niet forceert. Het kind zal zich hierdoor ongemakkelijk voelen en waarschijnlijk veel minder spontaan op de foto gaan. De beste spontane foto’s krijg je door vooraf te zorgen dat je camera al goed ingesteld is. Heb je een spiegelreflex? Zorg dan dat het diafragma, de sluitertijd en de ISO-waarde al klaar staan zoals ze horen. Zo kun je snel handelen wanneer je een mooi plaatje ziet. Ook erg leuk is om de kinderen in actie te fotograferen. Dit kun je doen door ze bijvoorbeeld te fotograferen met attributen zoals een parasol, voetbal of bellenblaas. Concreet: laat ze spelen en zorg dat jij klaar zit met je camera!

Wissel eens van standpunt

Als het op fotograferen aankomt zijn we vaak geneigd om foto’s te maken vanuit ons eigen standpunt. Heel logisch, dat is natuurlijk precies wat je ziet! Maar heb je er wel eens aan gedacht om van standpunt en compositie te wisselen? Het is namelijk enorm leuk om de foto’s eens te maken op de ooghoogte van je kind! Bekijk de wereld eens vanaf hun hoogte en laat je verbazen door wat je ziet. Dat is natuurlijk niet de enige mogelijkheid die je hebt om van standpunt te wisselen. Maak de foto bijvoorbeeld eens vanaf de grond om je kind groter te laten lijken of juist van bovenaf voor het tegenovergestelde effect.

Gelukt? Zorg dat je de kiekjes nooit meer kwijtraakt met deze mooie kalender.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen