Welk formaat fotoboek past het beste bij jou?
12 augustus 2019 

Welk formaat fotoboek past het beste bij jou?

Met keuze uit meer dan 30 verschillende fotoboeken kan ons aanbod best een beetje overweldigend zijn. Welk fotoboek moet je kiezen? Daarom hebben wij een overzicht van een aantal vormen van fotografie op een rij gezet met het soort fotoboek dat daar het beste bij past. Benieuwd welk formaat en type fotoboek het beste bij jouw foto’s past? Lees dan snel verder!

Portretfotografie

Bij deze foto’s staat de persoon volledig centraal. Zakelijke portretten, profielfoto’s en zelfs huisdierfoto’s zijn allemaal een vorm van portretfotografie. Omdat een deel van het bovenlichaam bij een portret meegenomen wordt, is het belangrijk dat je een staande foto maakt. Hier is een fotoboek staand in de maten M, L of XL voor geschikt, afhankelijk van hoe groot je de foto’s wilt hebben. Vervolgens kun je nog kiezen tussen een harde of zachte kaft. Veel mogelijkheden dus! Zolang het fotoboek maar staande foto’s heeft, zodat je portretten er het beste uitkomen!

Natuurfotografie

Bij natuurfotografie gaat het allemaal om het vastleggen van de ongerepte wildernis. Hoge bergen, groene bossen en wilde dieren… natuurfotografie levert altijd spectaculaire beelden op! Daarom zijn er vaak weidelandschappen die op de foto komen te staan, waar een liggend fotoboek uitstekend voor geschikt is! Ook deze fotoboeken zijn in meerdere maten met een harde of zachte kaft verkrijgbaar. Ons advies is wel om de maat XL met harde kaft te gebruiken, zodat de foto’s van de mooie natuur er nog indrukwekkender uit zien!

Reportagefotografie

Bij deze soort fotografie draait het echt volledig om het vastleggen van het moment. En dan bedoelen we ook echt ‘het’ moment! Reportagefotografie houdt namelijk in dat er niks in scène wordt gezet. Denk aan foto’s van je familie, een evenement of een sportwedstrijd. Qua type fotoboek is het lastig om te zeggen wat hier het beste bij past, omdat het zo breed is. Het kan heel leuk zijn om te verwerken in een spiraal fotoboek. Deze kan je bestellen in een klein formaat, waardoor je het altijd mee kan nemen en aan iedereen laten zien. Zo kan je met een reportage van je gezin altijd je familie bij je dragen!

Reisfotografie

Heb je nou heel veel vakantiekiekjes geschoten en wil je die herinneringen graag bewaren? Dan is een verzamelalbum perfect voor jou! Hiermee kan je in eerste instantie een bepaalde hoeveelheid foto’s printen en in het album plaatsen, wat je later kunt aanvullen met andere foto’s. Op die manier krijg je een fotoboek met verschillende vakanties achter elkaar! Niet alleen handig, maar ook nog eens ontzettend leuk. Omdat de foto’s vierkant zijn kan je zowel staande als liggende foto’s gemakkelijk toevoegen, met een leuke achtergrond of ontwerp om de ruimte op te vullen!

Natuurlijk is iedere foto anders en kan het zijn dat je een ander fotoboek nodig hebt. Probeer onze gratis online of offline software om erachter te komen wat het beste werkt voor jou!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
lifestyle blogger
Door

lifestyle blogger

op 14 Aug 2019

Informatief artikel.

Reactie plaatsen