Fotografiemusea en fototentoonstellingen in Nederland.
20 februari 2019 

Fotografiemusea en fototentoonstellingen in Nederland.

Fotografiemusea en fototentoonstellingen in Nederland.

Het is vandaag 26 januari 2019: de dag van de taal, kunst en cultuur. Speciaal voor deze dag heeft Het Fotoalbum alle fotografie musea in Nederland op een rijtje gezet en daarnaast een overzicht gemaakt van alle fotografietentoonstellingen in 2019. Ze zijn het allemaal meer dan waard om een bezoekje te brengen!

1. Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

Het Nederlands Fotomuseum heeft meer dan 5,5 miljoen beelden! Je kan er verschillende soorten fotografie vinden, namelijk: documentair, experimenteel, hedendaags en historisch. Elk jaar zijn er hier ongeveer tien tentoonstellingen, waarin Nederlandse- en Internationale fotografie elkaar afwisselen. Hiernaast beheert het Fotomuseum 166 archieven van Nederlandse fotografen.

2. Foam in Amsterdam.

Foam is een internationale organisatie die niet alleen fotografie tentoonstelt, maar ook activiteiten zoals debatten, projecten en publicaties organiseert. Daarnaast scouten en presenteren zij jong opkomende talenten. In hun museum ‘in hartje Amsterdam’ kun je genieten van prachtige meesterwerken. Naast dit alles is Foam ook nog actief op de volgende gebieden:

Internationale activiteiten; Foam beperkt zich niet alleen tot Nederland maar is ook werkzaam in het buitenland waar meerdere keren per jaar talent-tentoonstellingen worden gehouden.
Educatie; Foam vindt het belangrijk dat jongeren leren over de essentie van fotografie, vandaar dat zij ook meerdere rondleidingen en projecten voor scholen verzorgen.
Foam Magazine; De organisatie brengt 3 keer per jaar een magazine uit met een specifiek thema. Deze functioneert als platform voor alle soorten fotografie.

3. Fotomuseum Den Haag.

Het fotomuseum in Den Haag is opgericht rond het jaar 1900. Zij vinden het belangrijk dat fotografie niet wordt gezien als een weergave van een feitelijk beeld, maar als kunstvorm. In het museum kan je meerdere tentoonstellingen bewonderen.

4. Huis Marseille in Amsterdam.

Het huis van Marseille bestaat sinds 1999 en kun je vinden op de Keizersgracht 401 in Amsterdam. Er zijn ongeveer 14 tentoonstellingsruimtes en het tentoonstellingsprogramma wisselt 4 keer per jaar. Daarnaast kun hun eigen collectie altijd bewonderen.

Lees ook: 11x voordelen van een digitaal fotoboek maken

  

Tentoonstellingen 2019

1. Bijzondere fotografie en stenen beelden – Bas van der Poel en Ton van Os, 4 jan 2019 t/m 3 feb 2019, Galerie kunst 2001, Snelliuslaan 35, Badhoevedorp.

Bas van der Poel is een fotograaf met een passie voor de schoonheid van het verval. Hiervoor bezoekt hij plekken die normaal afgesloten zijn voor publiek om daar foto’s te
maken van ‘The Colors of Decay’. Deze gebouwen kunnen leegstaande ziekenhuizen, vergeten boerderijen, afgesloten fabrieken, vervallen kastelen en landhuizen of verlaten kerken zijn.

2. Friese identiteit, Wat foarôf gie (Wat vooraf ging) – Sjoukje Iedema en Linus Harms, 3 okt 2018 t/m 3 feb 2019, Gemeentemuseum het Hannemahuis, Voorstraat 56, Harlingen.

Onze voorouders hebben de basis gelegd voor onze cultuur, onze normen en waarden, ons land vormgegeven, tradities ingesteld en in ere gehouden. Met het project ‘Wat foarôf gie’ brengen Sjoukje Iedema en Linus Harms een eerbetoon aan de generaties die ons voorgingen en geven zij een blik op de huidige tijd.

3. Lauren Greenfield – Generation Wealth, 15 sep 2018 t/m 3 feb 2019, Fotomuseum Den Haag, Stadhouderslaan 43.

De Amerikaanse fotograaf en filmmaker Lauren Greenfield (1966) houdt zich voor haar project Generation Wealth al 25 jaar bezig met het thema ‘rijkdom’. De serie begint in Los Angeles, het centrum van de celebrity-cultuur, waar ze beroemdheden als Paris Hilton en Kim Kardashian fotografeert.

4. Klaus Baumgärtner – Sequence, 15 sep t/m 3 feb 2019, Fotomuseum Den Haag, Stadhouderslaan 43.

Beeldend kunstenaar Klaus Baumgärtner werd gefascineerd door ‘dingen’. Een trap, een putdeksel, een kop koffie. Hij arrangeerde niets, maar fotografeerde voorwerpen en verschijnselen zoals hij ze aantrof. Zo liet hij de schoonheid en de betekenis van ‘het ding’ in zijn eigen, vertrouwde omgeving tot zijn recht komen.

5. Artificial Impressions, 5 sep 2018 t/m 3 feb 2019, Stedelijk Museum, Boschstraat 22, Breda.

Van de oudste tekeningen in een grot op het Indonesische eiland Sulawesi tot de meesterlijke schilderijen van de Gouden Eeuw: mensen maken al duizenden jaren afbeeldingen. Ook toen ze daarvoor nog geen technische hulpmiddelen hadden.

6. Next Level – Persijn Broersen & Margit Lukács, 23 nov 2018 t/m 10 feb 2019, FOAM, Keizersgracht 609, Amsterdam.

Broersen & Lukács construeren monumentale werken waarin ‘de natuur’ functioneert als spiegel voor onze media cultuur, die zich steeds meer in een virtuele realiteit lijkt af te spelen.

7. World Press Photo 19 jan 2019 t/m 10 feb 2019, World Trade center Rotterdam, Beursplein 37.

De World Press Photo Exhibition 2018 toont de meest spraakmakende en indrukwekkende persfoto’s van het afgelopen jaar.

8. Chapter 6 – Fototentoonstelling, 8 feb 2019 t/m 10 feb 2019, WG Kunst, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28, Amsterdam.

Chapter 6 is een groep van zes fotografen, allen afgestudeerd zijn aan de Fotoacademie in Amsterdam. Opvallend is de diversiteit binnen de groep. Iedereen gebruikt het medium fotografie in een andere vorm en met een andere aanpak.

9. Geheime Club van 7, 9 jan 2019 t/m 16 feb 2019, fotogalerie Objektief, Walstraat 33, Enschede.

Een club van zeven gelijkgestemde personen: “Geheime Club van 7”. Hebben elkaar beurtelings een thematische opdracht gegeven. De 12 thema’s waren: Tijd, Verpulverd, Opening, Fetisj, Licht, Verschrikkelijk, Ruimte, Eenzaam, Schim, Opstanding, Beste Foto en Einde.

10. Binnenkijken – Thijs Wolzak, 13 okt 2018 t/m 17 feb 2019, Design Museum, De Mortel 4, Den Bosch.

Thijs Wolzak maakt de fotoserie Binnenkijken voor NRC Handelsblad en in het bijschrift van de foto’s moeten vele honderdduizenden lezers van de krant op zoek zijn gegaan naar de vaste vragen “Wat is er in uw huis van Ikea?” en “Wat neemt u mee bij brand?”

11. Foam 3h: Daan Paans – Panta Rhei, 21 dec 2018 t/m 24 feb 2019, FOAM, Keizersgracht 609, Amsterdam.

Deze winter vertoont Foam de eerste museale solotentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Daan Paans.

12. Over Leven – Guy van Grinsven, 30 aug 2018 t/m 24 feb 2019, Museum aan het Vrijthof 18, Maastricht.

Drie keer won hij een prijs in de wedstrijd om de Zilveren Camera voor zijn werk. Als enige Nederlandse fotograaf/cameraman was hij op 11 september 2001 getuige van de aanslagen op het World Trade Center in New York. Voor Guy kent de wereld geen grenzen. Hij ontwikkelde zich dan ook van een graag glamourfotograaf tot een meester van portretten, situaties, complete foto-reisreportages, foto- en TV-documentaires, als uitgever van NIVEAU Euregiomagazine en de twee succesvolle fotoboeken All Round Maastricht.

13. Astrid Verhoef – Inscapes, 12 jan 2019 t/m 2 mrt 2019, Eduard Planting Gallery, Eerste Bloemdwarsstraat 2, Amsterdam.

In de surrealistische zwart-wit beelden speelt de natuur een prominente rol. Het autonome werk is gemaakt in Australië, Nederland, Spanje en de Verenigde Staten.

14. Feast for the Eyes – The Story of Food in Photography, 21 dec 2018 t/m 3 mrt 2019, FOAM Keizersgracht 609, Amsterdam.

Feast for the Eyes laat de rijke geschiedenis van voedselfotografie zien – niet alleen in de beeldende kunst, maar ook in commerciële en wetenschappelijke fotografie en fotojournalistiek. In de tentoonstelling wordt door middel van drie thema’s onderzocht hoe eten wordt verbeeld en wat de betekenis ervan kan zijn.

15. Recent Historisch – Hedendaagse Afrikaanse fotografie en videokunst in dialoog met de collectie, 8 dec 2018 t/m 3 mrt 2019, Huis Marseille, Keizersgracht 401, Amsterdam.

Voor de tentoonstelling Recent Histories hebben Huis Marseille en The Walther Collection (New York/Neu-Ulm) samengewerkt om een unieke presentatie van Afrikaanse fotografie en videokunst neer te zetten.

Lees ook: Een gepersonaliseerde familiekalender, leuk én handig!

    

16. Ma – Foto’s van Margi Geerlinks, 10 nov 2018 t/m 3 mrt 2019, Stedelijk Museum, Schiedam.

Margi Geerlinks fotografeerde de moeder van Hugo Borst die aan Alzheimer leed. Dat roept veel herkenning en emotie op.

17. De Groene Camera, natuurfotografie uit Nederland en België, 6 okt 2018 t/m 3 mrt 2019, Stadhouderslaan 37, Den Haag.

Meer dan zesduizend beelden in negen verschillende categorieën werden er ingezonden. De categorieën waren indrukwekkende landschappen, dieren in actie, kleurrijke insecten en kunstzinnige beelden. De tentoongestelde foto’s vormen de top van de Nederlandse natuurfotografie.

18. Gewoon stoer – 80 jaar Margriet 2 nov 2018 t/m 10 mrt 2019, Amsterdam museum, kalverstraat 92. 80 vrouwen van nu met een bijzonder levensverhaal.

Fotograaf Sacha de Boer legde hun kracht vast in een serie unieke portretten – als een hulde aan vrouwen die kleine of grote dromen waarmaken. Hiermee viert Margriet haar 80ste verjaardag.

19. Chim (David Seymour) – Legendarisch fotojournalist, 19 okt 2019 t/m 10 mrt 2019, Joods Historisch Museum, Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam.

David Seymour was een van de grootste documentaire fotografen van de 20ste eeuw. Zijn fotografie bestrijkt een periode van bijna 25 jaar, van de vroege jaren dertig tot zijn plotselinge dood in 1956, en toont de meest heftige gebeurtenissen van die tijd: de grote vooroorlogse politieke demonstraties en stakingen in Frankrijk, de Spaanse Burgeroorlog, en de opbouw van het verwoeste Europa na de Tweede Wereldoorlog.

20. 1001 vrouwen in de 20ste eeuw, 4 okt 2018 t/m 10 mrt 2019, Amsterdam Museum Kalverstraat 92.

Aan de hand van uiteenlopende voorwerpen, foto’s en documenten ontmoet de bezoeker meer dan 120 vrouwen en ontdekt wat hen zo bijzonder maakt.

21. Souvenirs van een reizende fotograaf, 19 jan 2019 t/m 10 mrt 2019, Peter van den Braken Centrum, Heezerweg 2, Sterksel.

Peter van den Braken toont hij prenten, miniaturen en oude fotografie die hij verzamelde naar aanleiding van zijn reizen door China, India, Japan, Noord-Afrika en Noord-Amerika. Souvenirs van reizen die hij maakte voor zijn fotografie projecten.

22. Ode aan talent, 22 jan 2019 t/m 11 mrt 2019, Humanity House, Prinsegracht 8, Den Haag.

De Refugee Talent Hub heeft op 30 oktober in samenwerking met NRC, Humanity House en OBA een fotowedstrijd gelanceerd. Het thema van de fotowedstrijd – Ode aan Talent – moet talent in allerlei vormen en krachten belichten. Deze fotowedstrijd is open voor alle (professionele en hobby-) fotografen met een vluchtelingenachtergrond.

23. Foam Talent 2019, 13 jan 2019 t/m 14 mrt 2019, Keizersgracht 617, Amsterdam.

Foam opent een tijdelijke nieuwe locatie: Foam Next Door. In dit voormalig kantoorpand, op steenworp afstand van het museum, presenteert Foam de gloednieuwe tentoonstelling Foam Talent 2019, met het werk van een nieuwe generatie beeldmakers. De werken van de twintig geselecteerde fotografen geven inzicht in de stand van de hedendaagse fotografie.

24. Bevroren beeld – van portret naar selfie, 14 dec 2018 t/m 17 mrt 2019.

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. En een portret is heel persoonlijk. Voor de opkomst van de fotografie was er het geschilderde portret. Toen de fotografie werd uitgevonden, werd portretfotografie snel populair. Men ging langs bij een fotograaf, hoefde maar even stil te zitten, en werd vastgelegd op de gevoelige plaat. Tegenwoordig is een foto zo gemaakt en op sociale media gedeeld. Iedereen kan het en iedereen doet het. De selfie is het moderne portret en vertelt zo ook een verhaal over identiteit.

25. Anne Geene en Arjan de Nooy – The Universal Photographer, 13 okt 2018 t/m 17 mrt 2019, Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41, Den Haag.

The Universal Photographer gaat over de fictieve fotograaf U. (1955-2010). Aan de hand van U. maken Geene en De Nooy een ‘encyclopedie’ over de fotografie. De tentoonstelling The Universal Photographer is dit najaar voor het eerst te zien in Gemeentemuseum Den Haag.

26. Claire Felicie – Distant Sky 16 jan 2019 t/m 17 mrt 2019, Galerie Pennings, Geldropseweg 63, Eindhoven. Distant Sky is de eerste overzichtsexpositie van Claire Felicie.

Haar oeuvre heeft altijd in het teken gestaan van verlies. In 2017 en opnieuw in 2018 reisde ze naar Koerdistan om er Peshmerga vrouwen te ontmoeten die strijden voor hun land. Het resultaat is de serie ‘Daughters of the Sun’. Recent werkt ze aan de serie ‘Beauty from the Ashes’, bestaande uit donkere, onscherpe portretten van vrienden. Als contrast laat ze ook vroeg werk zien uit de serie ‘In the Forecourt’. In deze serie drukt ze een sfeer uit van dromen, illusies, onschuld en onbevangenheid. Het zijn foto’s van kinderen, háár kinderen, die genieten van een onbezorgde jeugd.

27. Jan Allis – Amsterdam verstild, verstilling in Amsterdam, 14 jan 2019 t/m 18 mrt 2019, Galerie Tichel SOOJ, Tichelstraat 50, Amsterdam.

Meer dan 100 ochtenden vroeg op stap in de buurt van het Centraal Station en het IJ. Treffend weet Allis de verstilde sfeer van de stad in de morgen, zonder toeristen, te raken.

Lees ook: Een extra speciale verjaardag met de persoonlijke fotoslinger

    

28. Fotografen van de vooruitgang – Tonnis Post (1877-1930) en Dirk Kome (1976), 14 okt 2019 t/m 31 mrt 2019, MOW museum de Oude Wolden, Hoofdweg 161, Bellingwolde.

Ruim honderd jaar nadat Post zijn iconische foto’s maakte, haalde fotograaf Dirk Kome in een speciale zoektocht meer dan duizend foto’s van hem boven water, uit collecties van archieven en vooral particulieren. In de voetsporen van zijn Groningse voorganger maakte Kome nieuwe beelden, een vorm van zogeheten ‘re-photography’.

29. Stillevens van Hans Sas, 3 feb 2019 t/m 31 mrt 2019, Galerie del Campo, Drijberseweg 12, Wijster.

De onderwerpen die hij fotografeert zijn divers. Bij deze stillevens zijn, naast de lichtinval en eventuele reflecties, ook details van belang. Naast al deze onderwerpen heeft hij enkele jaren geleden zijn “out of focus” fotografie weer opgepakt . De laatste foto’s uit deze serie zijn gemaakt bij de oude visafslag in Laaxum.

30. De Schelde volgens Dert – Drie generaties bedrijfsfotografie, 15 okt 2018 t/m 31 mrt 2019, Zeeuws maritiem MuZEEum, Nieuwendijk 11, Vlissingen.

De collectie van drie generaties van de bekende Vlissingse fotografen familie Dert is overgedragen aan het Gemeentearchief Vlissingen. Uit deze collectie heeft het muZEEum een typisch Vlissings onderwerp gekozen: scheepswerf Koninklijke Maatschappij De Schelde (KMS).

31. Eindeloos betwist – Matouš Lorenzini (locatie: Rijnkade 150, Arnhem), 7 sep 2018 t/m 7 apr 2019, Airborne Museum Hartenstein, Utrechtseweg 232, Oosterbeek.

Eindeloos betwist vertelt het complexe en bijzondere levensverhaal van Matouš Lorenzini. Door verschillende gebeurtenissen in de context van de Tweede Wereldoorlog veranderde het leven van Lorenzini drastisch en werd het eindeloos betwist. De fototentoonstelling is nu te zien in Airborne at the Bridge.

32. Erwin Blumenfeld 15 feb 2019 t/m 14 apr 2019, FOAM, Keizersgracht 609, Amsterdam. Blumenfeld (1897-1969) werd geboren in Duitsland.

Hij maakte zich fotografie eigen in Nederland, waar hij portretten schoot. In de eerste jaren van zijn carrière in modefotografie in Parijs dat daarop volgde, werkte hij alleen in zwart-wit.

33. Microsculpture – The insect photography of Levon Biss, 8 dec 2018 t/m 21 apr 2019, Natuurhistorisch museum, De Bosquetplein 7, Maastricht.

Microsculpture is een lust voor het oog en een echte must see. Niet alleen interessant voor fotografen en natuurliefhebbers, maar voor iedereen die verrast wil worden en iets unieks wil beleven. Microsculpture viert de schoonheid van de natuur tot in de kleinste details!

34. André de Jong – Openbaringen 1 feb 2019 t/m 21 apr 2019, The Merchant House, Herengracht 254 Amsterdam.

André de Jong (1945) keert terug bij The Merchant House met nieuw werk in combinatie met zijn performatieve fotografie. Zijn tentoonstelling bestaat uit twee delen, opgezet rondom de serie St. Sebastiaan uit 2017, en laat vooral zijn complexe thema’s en werkmethodes zien.

Lees ookWelk fotoboek past het beste bij mijn vakantie?

35. A Sheet of Paper Can Become a Knife 9 nov 2018 t/m 26 apr 2019, prins claus fonds galerie, Herengracht 603, Amsterdam.

Het Prins Claus Fo

nds voor Cultuur en Ontwikkeling kondigt met trots de opening aan van A Sheet of Paper Can Become a Knife, een thematische tentoonstelling met tien internationale kunstenaars.

Het werk van deze hedendaagse kunstenaars is verbonden door de strijd tegen geweld.

36. Santu Mofokeng 15 feb 2019 t/m 28 apr 2019, Foam, Keizersgracht 609, Amsterdam.

In 2019 is het 25 jaar geleden dat de eerste democratische verkiezingen in Zuid-Afrika plaatsvonden en Nelson Mandela werd gekozen tot president. De Zuid-Afrikaanse fotograaf Santu Mofokeng (1956) legde het dagelijks leven tijdens de apartheid en daarna vast.

37. Comedy Wildlife Photography Awards, 21 dec 2018 t/m 5 mei 2019, Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434 Tilburg.

De kracht van deze foto’s is humor. Dit wordt ingezet om aandacht te vragen voor natuurbehoud.

38. Rob Mostert Fotografie 21 april 2019 t/m 9 mei 2019, Arti-Shock, Schoolstraat 26, Rijswijk.

Rob Mostert is op dit moment bekend van de prachtige fototentoonstelling Sex, hammond and… Rock ’n Roll.

39. Tijdsbeeld – Reisfotografie van Pierre Cuypers en regio fotografie van Franco Gori, 24 nov 2018 t/m 5 mei 2019, Cuypershuis, Pierre Cuypersstraat, Roermond.

In samenwerking met Het Nieuwe Instituut in Rotterdam wordt er een selectie uit het Cuypers archief geëxposeerd. Naast dit historische archief – dat architect Pierre Cuypers verzamelde tijdens zijn vele reizen – hangt het hedendaagse werk van persfotograaf Franco Gori.

40. Collective Comeback, 11 jan t/m 2 jun 2019, Architectuurcentrum Prins Hendrikkade 600, Amsterdam.

Met maquettes, tekeningen, foto’s en films van iconische gebouwen, spiegelt Collective Comeback de collectieve architectuur van toen aan die van nu.

41. Party people, 12 jan 2019 t/m 23 jun 2019, Rodezand 26, Rotterdam.

Een tentoonstelling over twee generaties uitgaanscultuur waarbij actuele ontwikkelingen in de Rotterdamse uitgaansscene worden gekoppeld aan de periode waarin het allemaal begon: de jaren ’90.

42. Bitter – Chocolate Stories 19 sep 2019 t/m 1 sep 2019, Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2, Amsterdam. Kinderverhalen over cacaoplantages in West-Afrika.

Er werken meer dan 2 miljoen kindarbeiders op de cacaoplantages in Ghana en Ivoorkust. Tienduizenden kinderen zijn slachtoffer van gedwongen arbeid en mensenhandel voor de productie van cacao. Wie zijn deze kinderen en waarom werken ze daar?

43. John Riddy, 13 april 2019 t/m 1 sep 2019, Museum de Pont, Wilhelminapark 1, Tilburg.

Het moderne leven en het licht waarin we dat zien, is al geruime tijd een thema in het werk van John Riddy. De grote kleurenfoto’s van de afgelopen twee jaar tonen uiteenlopende beelden die worden gekenmerkt door vooruitgang. Grootstedelijke ambitie is op verschillende manieren vastgelegd in opeenvolgende beelden die wisselende aanzichten, ruimtelijke ontwikkelingen of veranderingen in het licht en weer in kaart brengen.

44. Alex Prager – Silver Lake Drive 14 juni 2019 t/m 4 sep 2019, FOAM, Keizersgracht 609 Amsterdam.

Met Silver Lake Drive, de tweede solotentoonstelling van Alex Prager in Foam, wordt teruggeblikt op ruim tien jaar werk van de Amerikaanse fotograaf en filmmaker. Voor het eerst zijn haar belangrijkste fotoseries en videowerken samengebracht in één tentoonstelling. Prager combineert mode, kunst en populaire cultuur door middel van fotografie en film.

45. Lust for Life | Ed van der Elsken in kleur 24 mei 2019 t/m 6 okt 2019, Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332, Rotterdam.

Dit wordt de eerste grote tentoonstelling ooit waarin het kleurenwerk van Ed van der Elsken centraal staat. Naast bekende foto’s bevat de tentoonstelling ook onbekend materiaal.

      

46. Dit is mijn verhaal, 9 feb 2019 t/m 27 okt 2019, Bijbels museum, Herengracht 368, Amsterdam.

Welke betekenis heeft de Bijbel in het leven van jonge christenen? Achttien jongeren vertellen over een kantelmoment in hun leven en de rol die de Bijbel hierin heeft gespeeld.

47. De collectie belicht door Bertien van Manen, 26 jan 2019 t/m 8 dec 2019, Nederlands Fotomuseum Rotterdam, Wilhelminakade 332.

Voor de tentoonstelling reeks De collectie belicht door… heeft het Nederlands Fotomuseum dit keer de fotograaf Bertien van Manen (Den Haag, 1942) als gastcurator uitgenodigd om een persoonlijke keuze te maken uit de Rijksmuseum- collectie.

48. Japan – Issei Suda 19 okt 2019 t/m 19 jan 2020, Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332, Rotterdam.

Deze tentoonstelling laat het Nederlandse publiek kennismaken met een van de grootste nog levende fotografen in Japan en tegelijkertijd met uiteenlopende aspecten van de Japanse cultuur zoals die in Suda’s werk naar voren komen.

Lees ook: Nog geen agenda? Dan wordt het nu echt tijd

    

49. Verwondering, of hoe verveling een optische illusie wordt! 15 nov 2019 t/m 31 dec 2020, Escher in Het Paleis, Lange Voorhout 74, Den Haag.

De werken van Maurits C. Escher zijn wereldberoemd, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat er toch nog nieuws valt te ontdekken. Conservator Micky Piller zag bij haar bezoek aan de Eschers oude H.B.S. in Arnhem opvallende overeenkomsten met zijn latere prenten. Over het algemeen wordt aangenomen dat Escher na zijn vertrek uit Italië in 1935, de realiteit inruilde voor optische illusies met onmogelijke constructies. Hierdoor werd zijn werk wereldberoemd.

50. Ogen-blik – Ton van der Pal, Kedo Erné en Marjolein Tönis, 8 maart 2019, einddatum is onbekend, Galerie Absoluut, Weverssingel 37, Amersfoort.

Digital Art gemaakt door de fotografen Ton van der Pal en Kedo Erné en illustratrice Marjolein Tönis. Het gemeenschappelijke onderwerp in het portret in de ruimste zin van het woord.

Lees ook: Je eigen tijdschrift maken: met deze tips kan iedereen het

Wil je op de hoogte blijven van alle veranderingen en tentoonstellingen die er eventueel bij komen in 2019? Houd dan hetfotoalbum.nl in de gaten. Heb jij zelf na het bezoek van een tentoonstelling inspiratie opgedaan of heb je nog prachtige werken op je laptop staan? Leg dit dan vast in een fotoboek, foto agenda, kalender of vereeuwig het als wanddecoratie.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen