Het fotogenieke Marokko in beeld
13 september 2018 
in Blog

Het fotogenieke Marokko in beeld

Fotogeniek Marokko

Wij bij Het Fotoalbum zijn reisliefhebbers. Onze vakantie’s leggen we graag vast in een mooi fotoalbum of hangen het als decoratie aan de muur. En we zijn vast niet de enige die hier gelukkig van worden. Een van onze favoriete landen is Marokko. Waarom? Het land is divers: je vindt er woestijn, mozaïek, kleurrijke Souks, gigantische kloven, stranden met surfers, blauwe stadjes maar ook groene natuur, bergen en soms zelfs sneeuw. Marokko is bijzonder fotogeniek en komt daarom veel in onze fotoboeken voor. Hieronder zie je Marokko in beeld en waarom wij dit land zo mooi vinden…

Lees ook: zo krijg je de mooiste vakantie foto’s

   

   

Tips voor het fotograferen in Marokko

In Marokko heb je zo’n beetje alles waar elke fotograaf van droomt. Naast dat je de omgeving wilt vastleggen, is het ook mooi om portretten te maken. Zoals bij elke land vinden de mensen dat niet altijd fijn. Je kunt van te voren vragen of mensen het oké vinden als je een foto maakt, vaak vragen ze daar wel wat geld voor, met name in de steden.

Een andere tip voor fotograferen in Marokkaanse steden is om vroeg op te staan. In de souks (de markt) kan het een chaos zijn. Later op de dag kun je terug gaan om het lekkere eten (kruiden, gedroogd fruit) en het leven te fotograferen. Bezoek in Marrakech ook de tuin van Yves Saint Laurent. Niet per se vanwege de persoon, maar vooral omdat de tuin prachtig blauw en geel is.

Je Marokko foto’s laten afdrukken

Wil je je foto’s van Marokko laten afdrukken als wanddecoratie of in een fotoalbum? Het Fotoalbum geeft advies welke keuzes je dan het best kunt maken. Een foto op hout is erg mooi omdat het natuurlijke materiaal perfect aansluit bij een land als Marokko. Wat bijvoorbeeld fraai staat in je huiskamer is wanneer je twee of drie afbeeldingen op hout naast elkaar zet. Wil je liever geen hout, dan adviseren wij om te kiezen voor aluminium of plexiglas. Bij Plexiglas komen je foto’s nog beter tot leven door het hoge contrast. Alle mogelijkheden voor wanddecoratie vind je hier.

Wij adviseren verder om te kiezen voor een groter album. Reisfoto’s komen het mooist uit wanneer je deze groot plaatst, of wanneer je meerdere foto’s bij elkaar zet. Een hardcover fotoalbum heeft als voordeel dat je de afbeelding op de voorkant beter ziet. Zo kun je je fotoboek ook mooi in een kast neerzetten. Het maakt in principe niet uit of je kiest voor een liggend, staan of een vierkant fotoalbum. Het is juist leuk als je hierin varieert. Probeer ook om tijdens je reis detailfoto’s te maken. Dit zorgt voor afwisseling in je album.

Lees ook: Dit zijn de meest fotogenieke plekken ter wereld

 

     

     

  

  

 

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen